(スコットランドの伝統料理)ハギス Haggis

(スコットランドの伝統料理)ハギス Haggis

(観光おすすめ度★★★☆☆)ハギスは、スコットランドの食べ物です。
Haggis is a Scottish food.

Haggis

ハギスは、有名な(悪名高き)スコットランドの伝統料理です。ハギスは、羊の内臓(心臓、肝臓、肺)のミンチ、たまねぎ、オート麦、香辛料や塩を、煮汁に混ぜ、伝統的には羊の胃袋(近年ではしばしば代わりの人工的な入れ物)に入れたプディング(詰め物料理)です。
Haggis is a famous (notorious) traditional Scottish dish. Haggis is a savoury pudding containing pluck of sheep (heart, liver and lungs) minced with onion, oatmeal, spices and salt mixed with stock, traditionally encased in stomach of sheep (though now often in an artificial casing instead).