(衣さくさく)フィッシュアンドチップス Fish and chips

(衣さくさく)フィッシュアンドチップス Fish and chips

(観光おすすめ度★★★★★)フィッシュアンドチップスは、イギリスの食べ物です。
Fish and chips is a British food.

Fish and chips
Fish and chips
British Pubs

フィッシュアンドチップスは、魚(タラまたはコダラ)のフライに棒状のポテトフライを添えたイギリス起源の料理です。フィッシュアンドチップスは、イギリスではおなじみの持ち帰り料理で、多国籍料理の初期の例です。フィッシュアンドチップスは、1860年代にイギリスに登場、1910年までにイギリス国内に25000店、1930年代までに35000店がありました。フィッシュアンドチップスは、現在では、数多くの国で、とくに、オーストラリア、ニュージーランド、カナダをはじめとする英語を話すイギリス連邦の国々で、基本的な持ち帰り(テイクアウェイ)料理です。
Fish and chips is a hot dish of British origin consisting of fried battered fish (cods or haddocks) and chips. The food is a common takeaway food within the United Kingdom and an early example of fusion cuisine. The food first appeared in the country in the 1860s. There were more than 25,000 shops for the food across the country by 1910 and there were over 35,000 by the 1930s. The food is now a staple takeaway food in numerous countries, particularly in English-speaking commonwealth countries including Australia, New Zealand and Canada.