(ジェノヴァ起源のひよこ豆粉のパンケーキ)ソッカ Socca

(ジェノヴァ起源のひよこ豆粉のパンケーキ)ソッカ Socca

(観光おすすめ度★★★☆☆)ソッカは、南フランスの食べ物です。
Socca is a southeastern French food.

Socca
Socca

ソッカは、フランス南東部、とくにマントンを含むニース周辺の地域の名産品です。ソッカは、ジェノヴァに起源を持つひよこ豆粉の薄い無発酵のパンケーキまたはクレープです。ソッカは、普通は直径1メートル以上の銅板の上で焼かれます。
Socca is a specialty of southeastern French cuisine particularly in the area around Nice including Menton. Socca is a type of thin, unleavened pancake or crepe of chickpea flour originating in Genoa. Usually Socca is baked on a tinned copper plate more than a meter in diameter.